Webinar

Sådan kan vi give flere studerende en god og lærerig praktik

On-demand

Hvornår er praktikken god for pædagogstuderende, hvad sker der, når det går galt og den ender i dårlige oplevelser for den studerende – og hvad kan I som kommune, praktiksted og praktikkoordinatorer gøre for at give flere studerende en god praktik?

Det kan du blive klogere på, når EVA inviterer til webinar om pædagogstuderendes oplevelser i praktikken.

Webinaret afholdes tirsdag den 30. januar 2024 kl. 10.00-10.45.

Webinaret tager udgangspunkt i EVA’s undersøgelse fra 2023 ”Oplevelsen af praktik på uddannelserne til lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver” der viste, at selvom mange pædagogstuderende har en god praktik, så er der også udfordringer.

Undersøgelsen viste blandt andet, at 57 procent af de pædagogstuderende har oplevet mindst et tilfælde af ubehagelig adfærd under praktikken, og at hver tredje fik mere ansvar end forsvarligt i forhold til deres erfaring og faglige niveau.

Webinaret henvender sig til ledere og praktikvejledere på praktiksteder, relevante konsulenter i landets kommuner samt praktikkoordinatorer og uddannelsesledere på pædagoguddannelsen på professionshøjskolerne. 

Det kan du høre:

  • Hvad viser EVA’s praktikrapport om pædagogstuderendes oplevelser i praktikken? Fie Reeder, seniorkonsulent hos EVA
  • Hvordan mener de studerende, at praktikken kan blive bedre? Nynne Føhns, forperson, Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS)
  • Hvordan skaber man et godt praktiksted i praksis? Lone Henriksen, leder i dagtilbuddet Carlsvognen

 

Fie Reeder

Seniorkonsulent, EVA

Andreas Pihl Kjærsgård

Seniorkonsulent, EVA

Lone Henriksen

Leder i dagtilbuddet Carlsvognen

Nynne Føhns

Forperson for Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS)